Noc s Andersenem 2023

 

 

Další fantastická Noc s Andersenem je za námi! Na tradiční nocování – tentokrát na „potterovské“ téma – se v páteční podvečer 31. března dostavilo všech 22 přihlášených dětí.

V knihovně proměněné na školu čar a kouzel v Bradavicích absolvovaly děti po rozřazovacím ceremoniálu s moudrým kloboukem několik zkoušek z kouzelnických předmětů. Všechny koleje obstály na výbornou, celkovým vítězem ale mohla být jen jedna, a tím se stal Zmijozel. Gratulujeme! Odměnu ve formě pravé čokoládové žabky, omalovánek z magického světa a pamětní pohlednice si přesto odnesli všichni „studenti“. Po večeři dostaly děti ještě sladké překvapení, o které se postarala místní cukrárna, která dětem napekla báječná linecká kolečka s obrázkem malého čaroděje. 

Součástí večerního programu byla také tvůrčí dílna. Tentokrát jsme využili staré vyřazené knihy a vyrobili z nich tajnou schránku. K jejímu dozdobení jsme použili komponenty vytištěné na 3D tiskárně Original Prusa MINI+, kterou má knihovna v zápůjčce. Pak už nadešel čas odebrat se do spacáků, za svitu baterky si ještě chvíli číst… A pak už dobrou noc! Všem dětem díky za zájem o účast a zase brzy na viděnou v knihovně!